Unitáriusok egyházköri találkozója Maros megyében

Ötödik alkalommal szervez egyházköri találkozót a Marosi Unitárius Egyházkör augusztus 21- 22.-én, pénteken és szombaton Szentgericén. A szervezők a rendezvényre az egyházközségek lelkészeit és híveit is szeretettel várják.

A Marosi Unitárius Egyházkör esperesi hivatalának közleményében az áll, hogy idén a találkozót két naposra tervezik. Az első napon, augusztus 21-én, pénteken az egyházkör ifjait kívánják egybegyűjteni az Egyházköri Ifjúsági Találkozón. Ezen az eseményen az egyházkör ifjúsági egyleteinek tagjaira, valamint érdeklődő fiatalokra számítanak a szervezők.

Az éjszakai szállást sátrakkal lehet megoldani az orvosi rendelő udvarán, de aki nem rendelkezik sátorral, az az iskolában matracokon, hálózsákokban aludhat – olvasható a sajtónak eljuttatott közleményben.

A Szentericére érkező fiatalok miután összegyűlnek a falu központjában, elfoglalhatják sátraikkal a szálláshelyeiket, illetve az iskolában telepedhetnek le matracaikkal, hálózsákjaikkal. Délután 4-6 óra között ismerkedés, bemutatkozás szerepel a programban, amit Pál János homoródszentmártoni unitárius lelkész, egyháztörténész előadása követ. Az előadás után további bemutatkozásra, beszélgetésre, ismerkedős játékra lesz idő, majd a vacsora után tábortűz és gitárest Lőrinczi Levente kissolymosi lelkész irányításával.

Másnap reggeli után az ifjúsági egyletek tagjai részt vesznek a 11 órakor kezdődő ünnepi istentiszteleten, valamint az azt követő programokon.

Az augusztus 22-i Egyházköri Találkozó délelőtt a szentgericei faluközpontban és a lelkészi lakás udvarán gyülekezővel veszi kezdetét. A 11-től kezdődő ünnepi istentiszteleten Gyerő Dávid főjegyző szolgál. Az istentisztelet utáni köszöntéseket a Szabédi Unitárius Egyházközség énekkarának előadása követi.

Az ünnepi istentisztelet után jó idő esetén az orvosi rendelő kertjében, rossz idő esetén a művelődési otthonban kulturális műsoron vehetnek részt, ismerkedhetnek, beszélgethetnek és bográcsgulyást fogyaszthatnak a résztvevők, amit verseny keretében az egyházközségek gulyásfőző csapatai készítenek.

A kulturális műsorban fellép a jobbágyfalvi Nagy Ferenc férfikórus, az erdőszentgyörgyi Százfonat néptáncegyüttes, a szabédi Fürgelábak néptáncegyüttes nagy csoportja, az Illusion együttes, a szentgericei Gyöngyösbokréta néptánccsoport és végül Székely Szabó Zoltán színművész egy humoros előadással. Az istentisztelet ideje alatt és után a gyermekek számára bábszínházat, játszóházat, kézműves foglalkozásokat szerveznek a marosvásárhelyi Habakuk Bábszínház vendégszereplésével. 

Kapcsolódók

Kimaradt?