Unitárius találkozót tartottak a Tordai-hasadékban

A Kolozs-Tordai Unitárius Egyházkör vezetősége szombaton szervezte meg első alkalommal a Tordai-hasadéki Unitárius Találkozót.  A Tordai-hasadék magyarpeterdi oldalán tartott találkozóra több mint 700 személy érkezett, akiknek megadatott az a lehetőség, hogy unitárius hitükben, illetve az együttlét révén közösségi öntudatukban megerősödjenek és gazdagodjanak.

A rendezvényt Pálffi Árpád egyházköri felügyelőgondnok köszöntötte, majd szabadtéri istentiszteletre került sor, ahol Koppándi Botond teológiai tanár mondott egyházi beszédet. Ezt követően Dimény József esperes köszöntötte az egybegyűlteket, amit a Szentmihályi Vegyes Dalkör fellépése, a Magyarszovátról érkezett Dezső Erzsébet éneke, valamint a tordatúri Boglya néptáncegyüttes előadása követett.

Érdekes színfoltja volt a találkozónak az a két fehér galamb, amelyeket Solymosi János egyházköri felügyelőgondnok hozott magával és engedett szabadon. A galambok az unitáriusok szelídségét, valamint a reményt jelképezték az egybegyűltek számára.

A megnyitó után 12 üsttel kezdetét vette a főzőverseny, a gyerekek számára pedig különböző foglalkozásokat készítettek elő a szervezők.

Mindeközben íjászkodásra, valamint a Tordai-hasadékot ismertető túrákra is sor került. Aki a felsoroltak közül nem tudta kiválasztani a számára megfelelő programot, az az egyházkört bemutató alkalmi kiállításon ismerkedhetett az unitárius egyházközségek sajátosságaival.

A délutáni programrészhez a Torockói Kriza János Kulturális Egyesület Fúvószenekara adta a hangot, őket a Tarisznyás Együttes fellépése követette.

 

Kimaradt?