Csupán keddtől enyhül a kánikula a meteorológusok szerint

Nem enyhül a hét végén sem a hőség Romániában. A kánikula csupán jövő kedden csillapodik valamelyest az országban – közölte idézte a Mediafax csütörtökön a meteorológiai intézet előrejelzéseit.

E szerint pénteken továbbra is fullasztó meleg lesz Románia nagy részében, a nyugati régiókban a hőmérséklet a 38 fokot is elérheti, öt megyében másodfokú hőségriadó marad érvényben. Szombaton tovább tart a kánikula, az esti órákban csupán hegyvidéken várható enyhülést hozó zápor. A szabadságukat a tengerparton töltő turisták azonban jól járnak, mindkét napon nyaralásra kiválóan alkalmas, 30 fok alatti hőmérsékleti értékekre számíthatnak.

A trópusi hőhullámtól vasárnap sem szabadulunk. Továbbra is az ország nyugati részében lesz a legmelegebb, Bánságban és Olténia déli részén 38 fokot is mutatnak majd a hőmérők nap közben árnyékban. Hétfőn is marad a meleg, elsősorban Munténiában várható kánikula, de ekkor már az ország nyugati, északi és központi részében megjelennek a felhők, és futó záporokra is számítani lehet.

Fokozatos lehűlésre csak keddtől lehet számítani, északon villámlásoktól és erős széllökésektől kísért zivatarok várhatók. Kánikula már csak a déli megyékben lesz, az ország többi részében 30 fok alá csökken a hőmérséklet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?