Az Azomureș környezetszennyezése ellen tüntetnek Marosvásárhelyen

Csütörtökön délután 5 órától este 7-ig a Maros megyei prefektúra előtt szervez tüntetést a Stop Azo Facebook-csoport. A kezdeményezés az Azomureș vegyipari kombinát által okozott szennyezés megállítását célozza, és nem az üzem bezárását – olvasható a környezetvédők felhívásában.

„Aki a bezárást szorgalmazza, vagy azt hirdető táblával, szlogennel jelenik meg a tiltakozáson, annak nincs ott keresnivalója” – figyelmeztet Facebook-oldalán Cristian Vântu szervező. A tiltakozók azt szeretnék elérni, ha a szennyezést megszüntetné a kombinát, ha a környezetvédelmi hivatal és a környezetvédelmi őrség nagyobb figyelmet szentelne a problémának, és komolyabban venné a feladatát.

 

Va rugam sa distribuiti acest eveniment in mediul virtual si invitati-va prietenii virtuali la protestul pasnic.Multumim.

Posted by STOP AZO on Friday, July 31, 2015

A Stop Azo csoportot marosvásárhelyi és környékbeli közösségek tagjai, valamint helyi és országos egyesületek képviselik, amelyek küldetése a környezet és a polgárok egészségének a védelme. A szervezők orvosi maszkokat fognak kiosztani a tüntetés ideje alatt a résztvevők között.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?