Azomureș: kerekasztal-beszélgetést szerveznek

Az Azomureș kapcsán akar kerekasztal-beszélgetést szervezni Marosvásárhelyen a polgármesteri hivatal. Ennek érdekében várja azoknak az intézményeknek a jelentkezését, amelyeknek hozzáfűznivalójuk lenne a témához.

A párbeszéd elengedhetetlen, ha a városról, annak lakóiról van szó – olvasható a polgármesteri hivatal közleményében, amely legkésőbb augusztus 10-ig szervezné meg a vitát. Mivel a városháza tanácstermében ötven személy fér el, arra kérnek minden intézményt és szervezetet, hogy küldje el a képviselőit, de még azt megelőzően jelezze, hogy hány személyt, kiket bízna meg a képviseletével, illetve, hogy milyen témakörökben szólna hozzá a vitához, mi az ami érdekli a vegyi kombináttal kapcsolatosan.

Az érdekelteknek augusztus 4-ig van lehetőségük a primaria@tirgumures.ro címre küldeniük részvételi szándékukat, az Azomureș kapcsán felmerülő kérdéseiket, mindazt, ami leginkább foglalkoztatja őket, illetve azoknak a személyeknek a megnevezését, akik részt vennének a megbeszélésen.

Tiltakozás is lesz

Ugyancsak az Azomureș a témája annak a tiltakozásnak is, amelyet a vegyi üzem bezárásáért szerveznek augusztus 13-án, csütörtökön délután öt órától a Győzelem téren. A tüntetést civil szervezetek hirdetik a Facebookon, egyelőre nincs hír arról, hogy kapott-e engedélyt a városházától, illetve a helyi rendőrségtől.

A marosvásárhelyi műtrágya üzem megosztja a város lakosságát. Zömében annak bezárását szeretnék, ám azok is sokan vannak, akik nem szeretnék, ha bezárna az üzem és kétezer ember munkanélkülivé válna, ezáltal kétezer család megélhetés nélkül maradna.

Ahogy arról korábban már írtunk, ez év novemberéig tervezik befejezni azt a beruházást, amely a szennyező gázak teljes kiszűrését szolgálná, és amely jövő esztendőtől már működésbe is lépne. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?