„Frissen festett” nadrág: az ifjúság kifizeti a kárt

Levél érkezett szerkesztőségünkbe a Frissen festett pad tette tönkre egy kézdivásárhelyi férfi nadrágját című cikkünkkel kapcsolatban.

„A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet tagjai június és július folyamán padfestő akciót tartottak a Molnár Józsiás parkban, volt olyan hét, amikor hetente kétszer, máskor akár hetente háromszor is, szabadidejüket erre áldozva, színezték a park élettelen ülőkéit. Az ifiszervezet tagjai minden festés után kitették a frissen festve-címkét, de akárhányszor kimentek leellenőrizni, a lapok már nem voltak ott (jóindulattal feltételezték, hogy a szél fújta le őket, ám többször figyelmeztették őket, hogy az arra járó gyerekek szedték le azokat). Továbbá, a parkban munkálkodó önkéntesek többször is szemtanúi voltak olyan eseteknek is, amikor az éppen arra járók figyelmen kívül hagyták a figyelmeztető táblákat, és leültek a még festés alatt álló padokra. 

A hosszú bevezető azért volt szükséges, mert a nadrágját festékkel összekenő kézdivásárhelyi férfi valószínűleg pont ennek az önkéntes akciónak lett az áldozata. A férfi valóban megkereste a polgármesteri hivatal munkatársait ezzel a panasszal, akik továbbították azt az ifjúsági szervezet tagjainak, akik a festést végezték. Az önkormányzat semmilyen módon nem volt érintett a padfestésben, talán annyiban, hogy többször gratulált a fiataloknak a jó ötletért és a közösségért végzett munkájához.

Az ifjúsági szervezet vezetője telefonon és e-mailben kereste meg a férfit, hogy tisztázza a helyzetet, felhívja rá a figyelmét, hogy az önkormányzatnak nincs köze a történtekhez, és egy fényképet is csatolt, miszerint a frissen festve-tábla ki volt függesztve a padokra. Sem a telefonhívásra, sem az e-mailre választ nem kapott. A napokban újra e-mailben kereste a panaszost, amelyben jelezte felé, hogy a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet kész kifizetni a megrongálódott nadrágot.” – írták az ifjúsági szervezet tagjai a maszol.ro-hoz eljuttatott levelükben.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?