Kápolnát szenteltek Székelyvéckén

Az összefogás jegyében szentelték fel Székelyvéckén az Isteni irgalmasság kápolnáját, amelyet a tavaly létesített Székely golgota, az első székelykapukból álló keresztút után készítettek el idén alig két hónap alatt.

Több százan zarándokoltak végig a Mária völgyében található Székely golgotán, hogy részt vegyenek a kápolnaszentelésen, ahol Potyó Ferenc érseki helynök celebrálta a szentmisét. Az eseményen jelen volt Bene Gábor helyi plébános, valamint Hajlák Attila, jelenleg Kézdivásárhelyen szolgáló plébános is, aki a kápolna névadója.

Hajnák Attila azért adta az Isteni irgalmasság nevet, hogy aki felmegy a hegytetőre, az “irgalmasság-szövetséget” kötve az Istennel távozzon onnan.

A székelyvéckei falunapok keretében tartott kápolnaszentelésen jelen volt Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke is, aki lelki kilátónak nevezte az egykori kilátó helyébe épített kápolnát. “Szükség van arra a lelki magaslatra, amelyikről visszanézhetünk a múltunkba, és előrenézhetünk a jövőnkbe, hogy jobban értsük a jelent” – fogalmazott a megyei RMDSZ-elnök. 

Kapcsolódók

Kimaradt?