Önmagát látta egy 16. századi festményen

Max Galuppo, a philadelphiai Temple Egyetem diákja barátnőjével, Nikki Curtisszel látogatott el a helyi Művészeti Múzeum egyik tárlatára, ahol a lány egyszer csak kővé dermedt, mert egy itáliai olajfestményről Max tekintett rá vissza.

festmenyrokon

„Hihetetlen volt. Régi lovagi páncélokat és sisakokat nézegettünk, amikor Nikki hirtelen felkiáltott: nézd, azon a festményen te vagy!” – magyarázta az ABC Newsnak Galuppo. „Egy 16. századi ismeretlen festő Nemesember párbajtőrrel című művéről van szó, vélhetően az 1560-as években készült. Az első pillanatban nekem nem tűnt fel a hasonlóság” – vallotta be.

festmenyrokon tiszta

„Mondtam neki, hogy nézze csak meg jobban a képet, és képzelje el magát abban a reneszánsz öltözékben” – vette át a szót a barátnő, aki arról is meggyőzte a fiatalembert, hogy a kísérteties hasonlóság nem a véletlen műve. {loadposition inter}

„Bogarat ültetett a fülembe, mivel a nagyszüleim Olaszországból származnak. Most nekiállok felkutatni az őseimet, mert lehet, hogy ennek a képnek köszönhetően kiderül, kik a felmenőim, honnan jöttem és még számos izgalmas dolog. Új értelmet kapott az életem” – nyilatkozta Max.

 

Kimaradt?