Összeállt szombatra Tusványos pogramja

Bár már csak négy nap van hátra a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) kezdéséig, péntek délig még nem sikerült véglegesíteni a programját. A szervezők biztosra ígérik, hogy Orbán Viktor idén is beszédet mond Tőkés László oldalán a zárónapon.

FRISSÍTÉS: Szombaton a szervezők közzétették Tusványos programját a tábor honlapján.

Jövő kedden kezdődik a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos), ám a program részleteiről – a fellépőkön és a koncertek időpontján kívül – péntek délig még szinte semmit sem sikerült megtudnuk. Korábban tudomásunk szerint még soha nem csúszott ennyit a tábornyitás előtt a tájékoztatás.

Sándor Krisztina, Tusványos politikai programjainak a koordinátora hétfőn a Maszolnak még azt nyilatkozta, hogy a meghívott előadók listáját és a különböző sátorok programját kedden töltik fel a tábor honlapjára. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető elnökét csütörtökön ismét megkerestük, ekkor azt ígérte, hogy péntekig véglegesül a program.

A csúszást Sándor Krisztina azzal magyarázta, hogy a meghívott politikusok, előadók egy része még nem jelzett vissza a szervezőknek. „Amióta részt veszek Tusványos szervezésében, minden évben nehézkesen véglegesült a program” – magyarázta a Maszolnak.

Kérdésünkre Sándor Krisztina megerősítette: a tábor hagyományos csúcseseménye idén is Orbán Viktor szombati beszéde lesz. A magyar kormányfő, akárcsak az elmúlt években, Tőkés Lászlóval együtt ül ki a Nagyszínpadra – tette hozzá.

Mint ismert, az elmúlt hónapokban az RMDSZ és Fidesz közötti közeledéssel párhuzamosan – és vélhetően ezzel összefüggésben – Orbán Viktor és az EMNT elnökének viszonya hűvösödni látszott. Olyannyira, hogy májusban már Tőkés László – előzmény nélküli módon – bírálta is a magyar miniszterelnök nemzetpolitikáját.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?