Tőkés László bírálta Orbán Viktor miniszterelnököt

„Már én magam sem értem Orbán Viktor miniszterelnök nemzetpolitikáját” – idézte szombaton a Magyar Nemzet Tőkés Lászlót.

A Fidesz európai parlamenti képviselője csütörtök este Borbély Zsolt Attila Negyed évszázad erdélyi magyar politikatörténete: 1989–2014 című könyvének bemutatóján vett részt Budapesten. A beszélgetésen nagy hangsúlyt kapott a Kárpát-medencei nemzetpolitika helyzete, különös tekintettel a magyarországi intézkedésekre. Tőkés László meglehetősen szkeptikusan beszélt a kérdésről.

Szerinte Orbán Viktor kormányának nemzetpolitikai lépései követhetetlennek, átláthatatlanok, az egyéb teendők és küzdelmek miatt a miniszterelnöknek nincs kellő ideje arra, hogy a nemzetpolitikával foglalkozzon.

Tőkés szerint „több mint különös”, hogy a Fidesz az RMDSZ-t is támogatja. Bírálta Orbán Viktort amiatt is,  hogy a miniszterelnök az RMDSZ államfőjelöltjével, Kelemen Hunorral fotózkodott, és őt támogatta a múlt évi választási kampányban, szemben Szilágyi Zsolttal, az Erdélyi Magyar Néppárt jelöltjével. 

Kimaradt?