Magyarul is tájékozódhattak a nagyváradiak a korrupcióról

Az országban először a nagyváradiak olvashattak magyar nyelvű tájékoztatást a korrupció jelenségéről a korrupcióellenes ügyészség és a Pro Democratia Egyesület szervezésében tartott országos felvilágosító kampány keretében.

Csütörtökön a Fő utcán a Ne fizess azért, ami jár neked (Plăteşte Zero pentru ce ţi se cuvine) mottójú kampány részeként önkéntesek osztogattak szórólapokat. Más városokban, például Nagybányán, Kolozsváron, Bukarestben és Konstancán „labirintus” is épült, amelyen végigmenve az emberek többet megtudhattak a korrupcióról, illetve arról, hogy hova fordulhatnak, ha a jelenséggel találkoznak.

A labirintust nem tudták Nagyváradon felépíteni az eső miatt, de a tájékoztató pannókat kitették, illetve szórólapokat és pólókat is osztottak. Becsky Istvántól, a Pro Democratia Egyesület Bihar megyei alelnökétől megtudtuk, hogy sátrukban sokan megfordultak. Láttuk például Jenei Imrét, a magyar és román futballválogatott volt szövetségi kapitányát is.

A projekt keretében iskolákat is meglátogattak, elsőként az Ady Endre Gimnázium igazgatója, Tóth Márta válaszolt kedvezően felkérésükre – mondta Becsky István, akinek szavai szerint összesen 13 városban tájékoztatnak a korrupciós tettekről és következményeikről.

Kimaradt?