Pro Búzásbesenyő-kitüntetést kapott a hétvégén Borbély Lászlót

Pro Búzásbesenyő-kitüntetést vehetett át a hét végén a Búzásbesenyői Falunapokon Borbély László Maros megyei képviselő.

A hagyományokhoz híven idén is sor került a Maros megyei Búzásbesenyői Falunapokra. A vasárnapi rendezvény ezúttal is ünnepi istentisztelettel kezdődött, a délután folyamán pedig a helyi iskola táncegyüttese és ismert előadók szórakoztatták az egybegyűlteket az ünnepségen.

A rendezvény keretében Kerelőszentpál polgármestere, Simon István Pro Búzásbesenyő-kitüntetést adott át Borbély László Maros megyei képviselőnek. Búzásbesenyő önkormányzata 12 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy díjazni fogja azon személyeket, akik tesznek közösségükért, segítenek a búzásbesenyői magyarokon.

„Megtisztelő számomra, hogy a község vezetői, a közösséggel együtt, idén rám gondoltak, és ezzel a szép gesztussal jelezték azt, hogy befogadtak engem. Véleményem szerint Maros megyében nincs olyan község, ahol az elmúlt években annyi beruházás, fejlesztés valósult volna meg, mint itt, és ez főként Simon István polgármesternek köszönhető, és persze az itteni közösségnek is, amely hitt az ő terveiben, képességeiben. Azt kívánom, hogy a jövőben is lássuk meg, fedezzük fel egymásban az erőt, a tehetséget, mert együtt sokkal többet tehetünk otthonainkért, közösségünkért” – fogalmazott Borbély László a díjátadáson.

Kimaradt?