Csodatrabantok vonultak fel Székelyudvarhelyen

A kelet-európai csodaautók szerelmesei mutatták meg Székelyudvarhelyen szombaton, mitől különlegesek a Trabantok. A X. Kelet-európai Autók Erdélyi Találkozóján rengeteg Trabantot vonultattak fel, a különböző színű és típusú, sok esetben átalakított autók Székelyudvarhely központjából indultak el Ivóig, hogy ott folytassák a jubiláló autós találkozót - tájékoztat az Agerpres.

Bordás Imre, az esemény egyik szervezője az uh-ro-nak csütörtökön elmondta, a Trabant Klub autós találkozójára már hétvége előtt 85 autós regisztrált, tavaly 76 autóval érkeztek a résztvevők. A találkozóra az ország minden szegletéből, sőt Magyarországról is érkeztek.

A szervező szerint a résztvevők többségénél ezek már hobbiautók, amelyeket nem használnak hétköznap. Idén meglepően sok Ladás jelentkezett, de volt Wartburg, Dacia és egyéb autó is.

A Trabantot a Mercedes-tulajdonosok is irigyelik

A felvonulást egy Dacia 1300-as rendőrautó nyitotta, a bukaresti tulajdonosa elmondta, a gépkocsit hajszálra a kilencvenes évek rendőrautójához igazította, a festést, a felszerelést az eredetiről másolta. A tulajdonos, Viorel Balmez a hangulat kedvéért a kilencvenes évek rendőregyenruháját is magára öltötte.

Az eseményen egy 1964-es gyártmányú Trabant P600-as is felvonultattak, a Buzăuból érkező Cristian Negoiță elmondta, kimondottan büszke a még működőképes, közel ötven éves csodaautójára.

A felvonulás igazi látványossága egy lehajtható tetejű, narancssárgára festett Trabant volt. A kétüléses különlegességgel a tulajdonosok, egy Brassó megyei család már Magyarországot és Németországot is megjárta. Nicuța Szafian elmondta, férje alakította át a gépkocsit, amely annyira jól sikerült, hogy Brassóban közlekedve sok lehajtható tetejű Mercedes-tulajdonos is elismerő pillantásokat vet a Trabantjukra.

A hétvégi autós találkozó vetélkedőkkel, bulival folytatódott szombaton. A teljes program itt nézhető meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?