Deák Bill felépülését tüdőgyulladás lassítja

Napok óta nem érezte jól magát, de vasárnap este lett annyira rosszul Deák Bill Gyula, hogy mentőt hívtak hozzá. A blues királyán hétfő hajnalban életmentő műtétet végeztek. Állapota súlyos, de stabil.

A család beszámolója szerint a hatvannégy éves Deák Bill Gyula a vasárnapi rosszulléte előtt már két-három napja kellemetlen közérzetről panaszkodott. Ennek ellenére sem ő, sem a hozzátartozói nem aggódtak, azt gondolták, hogy gyomorrontása lehet: „A gyomra rendetlenkedett, ennek ellenére eszébe sem jutott lemondani az előre leszervezett koncertjeit. Szombaton is fellépése volt egy győri művelődési házban, de akkor már láttuk rajta, hogy valami nem stimmel. Az arca sápadt volt, ha nem mozgott is, többször leizzadt. Azt mondta, fáj a gyomra. Aggódtunk érte. A bulit persze lenyomta, óriási sikere volt. Billnek a közönség szeretete a lételeme” - mondta a Borsnak Bill fogadott öccse, Öreg Laja.

deakbillbent

Az aggodalom nem volt hiábavaló az énekes vasárnap délutánra viszont komoly mellkasi fájdalmak kezdték kínozni. A családtagjai késlekedés nélkül mentőt hívtak hozzá. A kistarcsai kórház belgyógyászatán először az derült ki, kezdődő tüdőgyulladása van, de éjfél tájban a vérkép is megjött: már az első EKG-vizsgálatok azt mutatták, hogy nagy a baj, ezért újabb vizsgálatok következtek, hétfő hajnalban pedig sürgősen műtőbe tolták a blues hazai ikonikus alakját.

„Át kellett vinni szívultrahangra az érsebészeti klinikára" – emlékezett fia, Deák Tamás. „Így vált egyértelművé, apámnak vasárnap infarktusa volt, amin ő maga is ledöbbent, akárcsak azon, hogy ekkorra már kétoldalivá vált a tüdőgyulladása. Azonnal betolták a műtőbe, a beavatkozás háromnegyed óráig tartott."

billkorhaz

„Nagyfokú szívizomelhalást szenvedett, a Semmelweis Egyetem Szív- és Érsebészetén műtötték, jelenleg intenzív osztályon fekszik” – mondta aggódó hangon Bill fiának felesége. „Az orvosok katétert ültettek a szívébe. Erős a szervezete, s híresen nagy küzdő, de nagyon aggódunk. Az elkövetkezendő napokban kiderül, hogyan sikerült a beavatkozás, s milyen esélyei vannak. Persze ő még a rosszulléte közben is arról beszélt, hogy november harmincadikán mindenképpen megtartja koncertjét a Josefinában.”

A zenész fia számolt be róla, hogy Bill a műtétet követő órákban gyorsan javult, hétfőn kora délután már evett: „Zsenge tyúkhúslevesre vágyott, édesanyám ezzel lepte meg hétfőn. Ekkor már nyugodtnak tűnt, de még nem fogta fel, mi történt vele. Miután megtudta, hogy négy hétig szanatóriumban kell pihennie, azt magyarázta, a decemberi koncerteket ne mondjam le" - mesélte Tamás a Blikknek, aki azt is elárulta, a család szerint az aggódás okozhatta az énekes szívinfarktusát. A legendás zenész - vélik - képtelen volt elfogadni a szeptemberi diagnózist. Ekkor derült ki, hogy felesége, Marika daganatos betegségben szenved.. {loadposition szeben}

Kimaradt?