Elterelik a forgalmat Nagyváradon a gyorsforgalmi út gerendái miatt

A jövő héten Nagyváradon lezárják a forgalom elől a Dózsa György és Louis Pasteur utcák közötti útszakaszt, ugyanis ekkor helyezik el a gyorsforgalmi úton építendő felüljáró gerendáit - tájékoztatott a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal sajtószolgálata.

A Trameco Rt. és a DemeMacarale társaság két darut szerel majd fel a Pasteur utcában, ezét június hétfőtől a Vago Iosif  és a L. Pasteur utca . szám közötti le lesz zárva mind a gyalogos, mind a autósforgalom elől. A forgalmat a  közlekedési rendőrök irányítják majd, kerülni a L. Pasteur–Vago Josif–G. Enescu–Bărăganului– Dózsa György útconalon lehet.

Az E. Teodoroiu utcán lakók az Izvorului és Depoului utcák felől, illetve a Colinelor-Bartók Béla–V. Cârlova utcák érintésével közlekedhetnek.

Június 30-án 3 óráig a gerendákat a  Selgros bevásárlóközpont mellett tárolják majd, innen a Nufărulu –D. Cantemir–Magheru–Louis Pasteur útvonalon szállítják a helyükre. A konvoj rendőri kísérettel, lassan halad majd.

Július 1-én körülbelül a déli órákra kerülnek a Pasteur utcára, majd az emelődarukat költöztetik a Gh. Doja utcára, ezt a tervek szerint 22 órára fejezik be.

Július 2-án a konvoj ugyanazon az útvonalon halad majd, és körülbelül 3 óra körül érnek a Nagyváradi egyetem környezetvédelmi karának épületéhez. Július 2–4 között, illetve a daruk elszállításáig a Gh Doja utcát lezárják a forgalom előle a Graurilor utcáig. A következő szállítmány gerenda július 30. –augusztus 8. között érkezik majd. Kérik az említett utcák lakosait, hogy ne parkoljanak otthonaik előtt a munkálatok idején.

Kimaradt?