Ideiglenesen új alpolgármestere van Csíkszeredának

Egyöntetű szavazattal Füleki Zoltán Lászlót választotta meg ideiglenes alpolgármesternek pénteki ülésén a csíkszeredai város tanács.

Az RMDSZ-es önkormányzati képviselő Antal Attila alpolgármester hatáskörét veszi át. Utóbbi politikus Csíkszereda polgármesteri hatáskörökkel rendelkező alpolgármestere marad.

Antal Attila megköszönte a városi tanácsnak a támogatást. Emlékeztetett: az elmúlt három önkormányzati ciklusban nem volt példa arra, hogy egy alpolgármestert egyöntetű szavazattal válasszanak meg.

Nem örvendek ennek a helyzetnek, ami kialakult. Eddig azt mondtam, hogy Ráduly Róbert Kálmán polgármester urat is visszavárjuk, de most már azt mondom: visszavárjuk Szőke Domokos alpolgármestert. Ez egy kényszerhelyzet volt, mindannyian tudjuk" – nyilatkozta megválasztása után az ideiglenes alpolgármester.

Füleki elmondta, j övő hét folyamán ismeri meg a feladatköreit. „A legjobb tudásommal és a legnagyobb munkakedvemmel fogok nekiállni ennek a feladatnak, hogy ezt a mandátumot, és amit ebben az évben elterveztünk, tudjuk megvalósítani, mindannyiunk érdekében, a városunk érdekében” – jelentette ki.

Füleki Zoltán 1967-ben született Désen, Kolozs megyében, Csíkszeredában nőtt fel. Nős, egy gyerek édesapja. Középiskolai tanulmányait a 2-es számú Ipari Líceumban végezte. Közigazgatásijog szakon szerzett egyetemi diplomát 2007-ben.11 éve a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes aligazgatója, 2012-től önkormányzati képviselő, 2014-től pedig az RMDSZ Csíkszeredai Városi Szervezetének elnöke.

Mint ismert, Füleki Zoltán László megválasztására azért volt szükség, mert a korrupció vádjával bíróság elé állított Szőke Domokos alpolgármestert felfüggesztették tisztségéből. Antal Attila azért vette át a polgármesteri hatásköröket, mert a szintén vád alá helyezett Ráduly Róbert korábbi városvezető lemondott posztjáról.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?