Mégis korlátozzák Ráduly Róbert szabadságát

Helyt adott a korrupcióellenes ügyészek fellebbezésének, és hatvan napra bírósági felügyelet alá helyezte hétfőn a Marosvásárhelyi Ítélőtábla Ráduly Róbert volt csíkszeredai polgármestert. Szőke Domokos alpolgármester is bírósági felügyelet alatt marad – írja a Székelyhon.

A Hargita megyei törvényszék múlt csütörtökön még a politikus szabadlábra helyezéséről rendelkezett, ám a vádhatóság megóvta a döntést. A bírósági felügyelet a hazai büntetőjogban a lakhely (település) elhagyásának és megváltoztatásának tilalmát, bírósági engedélyhez kötését jelenti, valamint azt, hogy a gyanúsítottnak megszabott időközönként jelentkeznie kell a bíróságon vagy a rendőrségen.

Ráduly Róbert és Szőke Domokos ellen szerdán emelt vádat a DNA, Ráduly ugyanazon a napon lemondott polgármesteri tisztségéről. A Hargita népe napilapban csütörtökön közölt lemondólevelében ártatlannak vallotta magát, de becsületbeli ügynek tartotta a lemondást.

Ráduly Róbertet háromrendbeli hivatali visszaéléssel és összeférhetetlenséggel, Szőke Domokos alpolgármestert pedig négyrendbeli hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolja a DNA. A vádhatóság magyarázatként megjegyezte, azt tekinti hivatali visszaélésnek, hogy a vádlottak jogtalan hasznot szereztek maguknak vagy másnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?