Mit szól a gyergyói városháza a lakótelepi csónakázáshoz?

A gond nagyon nagy, de megteszik, amit csak lehet – közölte a maszol.ro-val a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal, miután a múlt heti nagy esőzéseket követően a város egyik lakója gumicsónakba ülve hívta fel a figyelmet a Bucsin-negyedben uralkodó állapotokra.

Krónikus, és egyelőre megoldhatatlan gond Gyergyószentmiklóson, hogy nagy esőzések után a Bucsin negyedi lakótelep utcái ellepi a víz – ismertette portálunk kérdésére Lőrincz Krisztina sajtóreferens a városháza álláspontját azzal kapcsolatban, hogy a múlt héten egy helybéli férfi gumicsónakkal közlekedett a tömbházak között. 

Mint megtudtuk, Gyergyószentmiklós esővíz-elvezető csatornahálózata az 1970-es években épült, ám megépítésének befejeztével gazda nélkül maradt. A hosszú évek alatt a rendszer feltelt hordalékkal, amely egy újabb égető problémát okozott a város számára.

A városháza emlékeztet: 2011 augusztusában a kritikus, fontosabb gócpontokat helyreállították, kitakarították, ám a múlt heti felhőszakadás jellegű esőzések következtében úgy tűnik, hogy a rendszer a hordalék miatt újra elzáródott, és ez okozta a nagy mennyiségű víz felszínen maradását.  „Fontos kiemelnünk, hogy a rendszert a szokatlanul nagy vízhozamú esőzés bénította meg, amely egy jól működő rendszert is jó eséllyel ellehetetlenített volna” – olvasható a városháza reagálásában.

Mint hozzáteszik: a városvezetés évek óta pontszerűen próbálja orvosolni a problémát, így azon utcákban, amelyeknek teljes rehabilitációja az elmúlt periódusban történt meg, ott a munkálatok eleve esővíz elvezető rendszer kialakításával, építésével indultak.

A meglévő rendszer elavult, teljes kitakarítása nem lehetséges, de azon szakaszokon ahol megoldható, ott megtörténtek és az elkövetkezőkben is megtörténnek majd a kitisztítási munkálatok – ígéri a Városháza. A hivatal arra kéri a gyergyószentmiklósiakat, hogy a 0266/364 494-as számon jelezzék az esővíz miatti problémáikat.

Kapcsolódók

Kimaradt?