Gyergyószentmiklóson csónakázni is lehet a lakótelepen (VIDEÓ)

Az elmúlt napok kiadós esőzéseit nem tudta elnyelni a csatornarendszer, így csónakozhatóvá vált a gyergyószentmiklósi Bucsin-negyed. A pénteken készült videó és a fotók bizonyítják: volt, aki élt is ezzel a páratlan lehetőséggel.

A csónak tulajdonosa egy kertes házban lakó negyvenéves gyergyói férfi. K. I. a maszol.ro-nak elmondta, „komalátni” indult volna a Bucsin negyedbe, s mihelyt a vizet meglátta, hirtelen ötlete támadt. „Minap a zetelaki gátnál csónakoztunk, legalább nem kell addig elmenni most… - szóval, mondtam ezt a komámnak, akivel a minap ott csónakáztunk, és felfújtuk szempillantás alatt az egyik csónakot… Én alig hittem, hogy ilyen a helyzet benn a városban, ledöbbentem” – mesélte a férfi.

A megyei jogú székely kisvárosnak alaposan kijutott a zuhéból a héten: kedden, csütörtökön, pénteken. A csónakos fotókat egy Bucsin negyedi lakos, Mezei Attila posztolta Facebook-oldalára. Mint írta, a mindent elárasztó víz már „megszokott” gond a lakótelepen.

https://www.youtube.com/watch?v=q_Or6KjO4A4

Beszámolója szerint közel 28 év alatt csak 2 évben nem kellett mérgelődniük a Bucsin negyedi esővíz miatt. Számtalan kérés leadása sem hatotta meg a városvezetést.

„Így maradunk a vízzel, az iszappal, ezt követően a porral, ami felszáll. Időnként a szúnyogoknak is kedvezően jön egy kis víz a pincékben. Nem is beszélve a virágos kertekről, amiben pénz és idő meg munka van áldozva. Na de minden kárban van haszon is állítólag. Ebben az esetben gyermekeknek jó szórakozóhely, az autósoknak autóalváz mosó, de örömünkre, és hogy ne csüggedjünk, csónakász látványossággá is alakulhat. Ez a mai Gyergyószentmiklós”- kommentálta a jelenséget Mezei.

(A gyergyószentmiklósi városháza álláspontját az ügyben Update-ban közöljük.)

Kimaradt?