Halálos motoros baleset történt Háromszéken

Motorkerékpárost gázolt el egy figyelmetlen autóvezető Sepsiszentgyörgy közelében. A motoros a helyszínen életét vesztette. FRISSÍTÉS: Egy névtelenséghez ragaszkododó olvasónk szemtanúja volt a balesetnek, és fotókat is küldött.

Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő szerint hétfőn reggel 9.50-kor riasztották a rendőrséget, hogy halálos közúti baleset történt Sepsiszentgyörgy és a városhoz tartozó Szotyor település között a 12-es országúton. 

Mint kiderült az 56 éves sofőr a megyeszékhely fele tartott autójával, amikor szabálytalanul balra kanyarodott, átvágott a folytonos záróvonalon, és elgázolt egy szabályosan közlekedő 37 éves motorkerékpárost, aki a helyszínen életét veszítette.

A balesetben súlyosan megsérült a gázoló autóvezető is, akit kórházba szállítottak, és gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indult eljárás ellene. A balesetet vizsgáló nyomozások miatt hétfőn délelőtt félsávos útlezárás volt a 12-es országúton, Szotyornál.

Kovászna megyében idén 26 súlyos közúti baleset történt, ami nyolccal kevesebb, mint tavaly ugyanebben a periódusban. A rendőrség ebben az időszakban a kerékpárosokat és a szekereseket ellenőrzi, mert a jó időnek köszönhetően egyre több biciklivel jelenik meg az utakon, de sokan figyelmetlenül közlekednek – számolt be a szóvivő.

Kapcsolódók

Kimaradt?