Pest megyei a Szent Anna tóban holtan talált fiú

A Pest megyei Alsónémediből származik az a 14 éves fiú, akit holtan találtak csütörtök délelőtt a Szent Anna tó vizében – mondta el Zsigmond Barna, Magyarország csíkszeredai főkonzulja az MTI-nek.

A diplomata tájékoztatása szerint az áldozat egy diákokból álló csoport tagjaként érkezett Nagyajtára, Alsónémedi székelyföldi testvértelepülésére. A főkonzul elmondta, hogy a családot a csoport vezetői értesítették a történtekről. A konzulátustól nem kértek ugyan segítséget, de csütörtökön Farkas Balázs konzul is a helyszínre utazott.

A holttest a parttól mintegy 10-15 méterre került elő a tó fenekéről, 180 centiméter mélységű vízből. A helyszínen kriminalisztikai szakemberek vizsgálják a halál körülményeit. A hatóságok szerint csakis a boncolás derítheti ki, hogy fulladás okozta-e a fiú halálát. A hideg víz által kiváltott hirtelen szívleállást is a lehetséges okok között veszik számba.

A Székelyhon közlése szerint a magyarországi csoport vezetőit már szerda este kihallgatta a román rendőrség. A katasztrófavédelem öt búvárral, fényszórókkal kezdte el szerdán a fiú keresését, nem sokkal éjfél előtt azonban felfüggesztették a műveletet. Csütörtökön reggel újult erőkkel kezdődött a keresés.

Kapcsolódók

Kimaradt?