Megfulladt a Szent Anna tóban keresett magyarországi fiú

A Szent Anna tó partjáról 10-15 méterre találták meg a vízben csütörtök délelőtt annak a magyarországi fiúnak a holttestét, akit szerda óta keresnek a sürgősségi alakulatok és a búvárok. 

A Székelyhon beszámolója szerint a Hargita megyei tűzoltóság csütörtök reggeltől két keresőcsónak a Kovászna megyei készenléti felügyelőség tíz búvár bevetésével kutatott a 14 éves kamasz után, aki szerdán délután egy 37 fős csoporttal és hét felvigyázóval látogatott a tóhoz.

Mint megírtuk, az eltűnt fiú egy népes magyarországi diákcsoport tagjaként érkezett vasárnap egy Kovászna megyei településre. A csoport szerdán látogatott el a Szent Anna tóhoz, ahol a gyermekek a felügyelők engedélyével mentek a vízbe. Délután vihar közeledett, ezért a felügyelők kiszólították a gyermekeket a tóból. Ekkor vették észre, hogy az egyik fiú hiányzik. Csak a parton hagyott ruháit találták meg.

A Hargita megyei katasztrófavédelem szóvivője, Dudu Ovidiu elmondta, a 18 órai riasztás után három Kovászna megyei és két Hargita megyei búvárral, valamint fényszórókkal vonultak a helyszínre, ahol több órán keresztül keresték a gyermeket a vízben, de nem találták. Nem sokkal éjfél előtt kénytelenek voltak felfüggeszteni a keresést, mert a búvárok által felkavart iszap átláthatatlanná tette a tó vizét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?