Ilyen csodákkal vár a vízen fekvő luxusház

Elsőre nehéz eldönteni, miről is van szó: hajóról vagy egy lebegő házról, hiszen egyfelől teljesen úgy néz ki, mint egy villa, másfelől a vízen úszik, és nem kapcsolódik szárazföldhöz – írja a Gazdagisztán blog a vízen fekvő luxusházról.

A The Floating Seahorse (Lebegő Csikóhal) nevű építményt idén tavasszal mutatták be a Dubai Nemzetközi Hajóshow-n, amivel a fentebb feltett kérdésünkre tulajdonképpen választ is kaptunk: technikai értelemben hajóról van szó.

Mégis többről van ebben az esetben szó egy egyszerű jachtnál, hiszen a vezető európai tervezők által megálmodott lebegő otthon a Heart of Europe projekthez készült és összesen 42 darab lesz belőle.

A háromszintes hajók legalsó szintje a víz alatt lesz, itt helyeik el a hálólakosztályt és a fürdőszobát, ami egészen káprázatos látvánnyal kényezteti majd a használókat.  A középső szint természetesen már a víz felett lesz, gyakorlatilag padlótól a plafonig hatalmas üvegfelületek jellemzik, itt helyezik el a minden igényt kielégítő konyhát, étkezőt, a nappalit és a napozóteraszt is.

A legfelső szint a szórakozásé, a közös étkezéseké, a napozásé, minibáré, egy kisebb konyháé, és egy fantasztikus üvegaljú jacuzzié.

Kimaradt?