Súlyos baleset történt a világrekorder hullámvasúton (VIDEÓ)

Egy hullámvasút két kocsija karambolozott az angliai Alton város Alton Towers nevű vidámparkjában kedd délután – idézte a brit sajtót az Index.

A Smiler nevű játék egyik kocsija üres volt, a másikban pedig 16 ember utazott, amikor mintegy 85 km/órás sebességgel beleszáguldott a másikba. A balesetben négy tizenéves súlyosan megsérült.

https://www.youtube.com/watch?v=LbRddVzLh6o

Az élménypark látogatói elmondták, hogy a 14 hurokkal rendelkező hullámvasút már a baleset előtt lerobbant. Beszámolóik szerint a park vezetői az üzemzavar után üres kocsikkal tesztelték a pálya biztonságát, ezek egyike okozta a későbbi szerencsétlenséget.

A sebesülteket légimentők, tűzoltók, orvosok és a park dolgozói igyekeznek kimenekíteni és ellátni. A másik kocsiban az emberek sikítoztak és kiabáltak. Még azután is, hogy a kocsi megállt. Mindenki meg volt rémülve és nem tudta, mit tegyen – mesélt az egyik szemtanú, aki egy autóbalesethez hasonlította a szerencsétlenség utáni állapotokat.

A Smiler csak 2013 májusában nyitott, de azóta már kétszer kellett leállítani különböző problémák miatt. A Guiness Rekordok Könyve szerint ez a világ legtöbb hurokkal rendelkező hullámvasútja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?