Így fogadják Kolozsváron a Boldogasszony zarándokvonatot (VIDEÓ)

Közel nyolcszáz utasával május 21-én 15:45 órakor érkezik Kolozsvárra a csíksomlyói búcsúba tartó Boldogasszony zarándokvonat - tájékoztat közleményében a kolozsvári főkonzulátus. 

"A szervezők szeretettel hívnak és várnak mindenkit Kolozsvárról és környékéről a kolozsvári vasútállomásra. Maga a nosztalgia vonat is egy különleges látványosság. De jó alkalom lesz ez arra is, hogy a kihangosított vonat zarándokaival együtt fohászkodjunk nemzetünk lelki megújulásáért. A rövid ünnepség során Mile Lajos főkonzul köszönti a zarándokokat, majd Főtisztelendő Kovács Sándor főesperes áldásával indul tovább a zarándokvonat" - olvasható a közleményben. 

https://www.youtube.com/watch?v=coQIgPI1XAg&feature=youtu.be

A Boldogasszony zarándokvonat lelki vezetői Burbela Gergely verbita, Görbe László piarista és Tímár Sándor Asztrik ferences szerzetesek lesznek. A résztvevők Magyarország és a Kárpát-medence sok részéből érkeznek, hogy egy rendhagyó vonatos zarándokúton vegyenek részt. 

A zarándokok, a Misszió Tours által szervezett program keretében, az előző évekhez hasonlóan, a csíksomlyói búcsú mellett ellátogatnak a székelyföldi Gyergyószentmiklósra és a páratlan szépségű Gyimes-völgyébe, Gyimesbükkre is. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?