Lecsapott újra a szatmárnémeti színésznő gyilkosa?

Szörnyű perceket élt át kedd hajnalban egy szatmárnémeti bár pultosa. Egy eddig azonosítatlan férfi rátámadt a nőre, ütlegelte, majd megpróbálta a Szamos partjára hurcolni.

Az áldozat szerencséjére a támadó megijedt egy arra sétáló járókelőtől, és elszaladt. Az incidens nagyon közel történt ahhoz a helyszínhez, ahol néhány hónapja megerőszakolták, majd megölték Gabriela Dorgait, a szatmárnémeti színház román társulatának tagját.

A voceatransilvaniei.ro beszámolója szerint a város központjában lévő bárba hajnali 2-kor lépett be egy tagbaszakadt férfi. Megvárta, amíg az utolsó vendég is eltávozott, ekkor támadt rá a pultosra. A nőt hajánál fogva megragadta, majd 200 métert hurcolta magával a Szamos-part irányába.

A nyomozók szerint a férfi eltervezhette tettét, mert tudatosan kerülte a térfigyelő kamerákat. Amikor a Szamos gátjára vezető lépcsőhöz értek, hirtelen felbukkant egy járókelő. A támadó megijedt, de mielőtt elmenekült volna, letépte a nő ujjáról a gyűrűt.

A férfi 1,90 méter magas, 100 kg körüli testsúlyú, és mindkét karja tetoválva van. Szatmár megye főügyésze, Sorin Betea szerint nagy erőkkel nyomoznak utána, és már sikerült leszűkíteniük a gyanúsítottak körét.

Kapcsolódók

Kimaradt?