Szociális otthonra gyűjtenek Kolozsváron

Jótékonysági aukciót szervez Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és Szent Kamill Szociális Otthon május 8-án 16 órakor a kolozsvári főkonzulátus rendezvénytermében. A jótékonysági rendezvény célja, hogy forrásokat gyűjtsenek az otthon fenntartásához.

Az aukción az otthon tulajdonában lévő festmények, képzőművészeti alkotások, dísztárgyak kerülnek árverésre. 

A Szent Kamill Szociális Otthon 2001 óta működik Kolozsváron, ahol az évek során már több mint 450 rászorulót ápoltak, gondoztak, könnyítették meg az idős, beteg emberek mindennapjaikat. Az intézmény önfenntartó, adományokból, havi hozzájárulásokból, valamint vendégszobáiból tartja fenn magát.  A sokszor felmerülő anyagi nehézségek ellenére magas szintű ellátást, ápolást biztosít az idős betegeknek. 

"Öregotthont profitorientált vállalkozásban fenntartani Romániában tudjuk, lehetetlenség. Ez a történet szolidaritásról, emberi elkötelezettségről szól. Ezt végzik az otthon vezetői, ápolói, s ezért szeretné a kolozsvári főkonzulátus lehetőségeihez mérten segíteni, támogatni az intézmény működését.Kérem, hogy amennyiben lehetősége, elfoglaltsága engedi, jöjjön el az otthon javára szervezett jótékonysági rendezvényünkre" - olvasható a meghívóban. 

Kapcsolódók

Kimaradt?