Kovásznai szívkórház: 4 nap alatt 1000 aláírás az interneten

Négy nap alatt már közel 1000 aláírást gyűjtött interneten, és még több százat papíron a háromszéki RMDSZ a kovásznai szívkorház eredeti nevének megőrzése érdekében.

Mint ismert a szövetség tervei szerint tíz nap alatt tízezer támogató aláírást szeretnének összegyűjteni annak érdekében, hogy az egészségügyi minisztérium visszavonja a Teculescu – Benedek nevet, és megőrizze az egészségügyi intézmény alapítójának, Benedek Gézának a nevét.

A háromszéki RMDSZ elnöke, Tamás Sándor sajnálatosnak tartja, hogy Kovászna városban és a szívkórházban fenntartott jó etnikai viszonyt akarják elrontani Bukarestből. Bár a létező jogszabályok szerint jártak el, nem minden tisztességes, ami törvényes - mutatott rá a megyeelnök.

Hozzátette, Háromszéken helye van a román személyiségek nevét viselő intézményeknek, és ezt tiszteletben is tartják, ha a személyiség valóban nagyot alkotott.

Egyébként Vasile Neagovici, a szívkórház szóvivője és a Sanitas szakszervezet Kovászna megyei elnöke is azt mondta: meglepetten fogadták a névmódosítás hírét. Dokumentumok bizonyítják, hogy Benedek Géza volt az alapítója a kovásznai szívkórháznak, a Teculescu orvosról szóló írásokat, valamint a névmódosítás valóságalapját továbbra is keresik, mert eddig nem találták meg - mutatott rá a kórház szóvivője.

A következő napokban Kovászna megye városaiban felállított standoknál, a vidéki települések polgármesteri hivatalaiban, illetve itt lehet aláírni a támogatási íveket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?