Átadták Kolozsváron a Mentor Díjakat

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tíz kiváló tanárt és edzőt díjazott az ötödik alkalommal megszervezett Mentor Gálán, amelyen meghirdették az új program-kiírást, sorban a hatodikat.

Az idei ünnepség díszvendége Ivan Patzaichin, többszörös olimpiai bajnok volt, aki az edzői munka elismerésének fontosságáról beszélt, megállapítva, hogy a gyakorta háttérben dolgozó edzők, oktatók sikeres generációkat nevelnek, azonban munkájukat ritkán illeti megfelelő erkölcsi vagy anyagi elismerés.

A tíz díjazott mindegyike 8.000 lej pénzjutalomban részesült, és átvette a Mentor Trófeát, Ioan Nemțoi neves képzőművész alkotását.

„Olyan emberekről van szó, akik túllépik a hagyományos oktatói-nevelői szerepkört, és idejüket, tudásukat teljes odaadással és minden anyagi érdek nélkül arra fordítják, hogy a gyermekek életében  maradandó értékeket teremtsenek” – nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

 A tíz díjazottat A Közösségért Alapítvány Kuratóriuma választotta ki a 2014. december végéig beérkezett 414 jelölés alapján, 202 jelölt közül. Ezúttal is, miként az előző években, a díjazottak közt van olyan, akit második alkalommal jelöltek. A jelöléseket a jövőben is meg lehet ismételni.

A 2014. évi Mentor Díjasok

Ceredeev Daniela Luminița, román nyelv- és irodalomtanár, Vatra Moldoviței
Dvorácsek Ágoston, fizikatanár, Nagyenyed
Jicman Ligia Letiția, tanár, sakkedző, Temesvár
Mangalagiu Geanina, kémiatanár, Jászvásár
Nistor Mircea, fizikatanár, Vajdahunyad
Nistoroiu Viorica, zongoratanár, Bukarest
Nyiri Zoltán, festő, tanár, Szatmárnémeti
Pelok Mátyás, edző, Arad
Roșca Emilia, franciatanár, Kolozsvár
Székely Géza, képzőművész, tanár, Kolozsvár

Kapcsolódók

Kimaradt?