Kitört a vakáció a parlamentben, nem szavaztak Markó Attiláról

Szerdai ülésén kellett volna ismét döntenie arról a képviselőháznak, hogy hozzájárul-e másodszor is Markó Attila előzetes letartóztatásához. Ám nagyon sok honatya már húsvéti vakációra ment, így kvórum hiányában a szavazás elmaradt.

Az alsóház azért tűzte ismért napirendre az ügyészek Markó Attila letartóztatására vonatkozó kérését, mert a politikus lemondott ugyan a mandátumáról, de lemondása még nem jutott el a parlamenthez, így hivatalosan még mindig képviselő. Markó egy héttel ezelőt mailen küldte el a lemondását, de a képviselőház csak az eredeti dokumentum birtokában veheti ezt tudomásul – magyarázta korábban Seres Dénes háznagy.

A képviselőház szerda délelőttre tervezett ülését végül a házelnök felfüggesztette. "Egyeztettem a frakcióvezetőkkel, az ülést kvórumhiány miatt felfüggesztettük. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek" – mondta a közelgő ortodox húsvétra utalva Valeriu Zgonea.

FRISSÍTÉS: Markó Attila a maszol.ro kérdésére elmondta, írásos lemondását már több mint egy hete elpostázta a parlamentnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?