Hamarosan lejár a kedvezményes adófizetési határidő

Hamarosan lejár a kedvezményes adófizetési határidő, az önkormányzatok pénztárai többnyire hosszabbított programmal várják azokat, akik élni akarnak a kedvezménnyel, és egész évre törlesztik az ingatlan- és járműadójukat.

A háromszéki települések többsége az országban megszokott kedvezményt kínál, azaz aki március 31-ig fizet, annak 10 százalékkal kevesebbet kell törlesztenie.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat viszont csak január és február időszakban biztosított 10 százalékos kedvezményt, márciusban már 5 százalékra csökkent ez az árengedmény. A háromszéki megyeszékhelyen egyébként az év első két hónapjában nagy volt az adófizetési kedv, naponta több százan is felkeresték a városkasszát, és fizették be egész évi ingatlan és járműadójukat.

Sztakics Éva adóügyekkel megbízott alpolgármester szerint február végéig a sepsiszentgyörgyi magánszemélyek 59 százaléka befizette éves adótartozását, de tapasztalatok szerint március végéig hatvan százalék fölé emelkedik ez az arány, bár ebben a hónapban valamelyest csökkent az adófizető kedv.

A sepsiszentgyörgyi Olt utca 2-szám alatt működő adóbegyűjtő pénztár – a volt Romtelecom épület - március 30-án és március 31-én hosszabbított programmal dolgozik, tehát 8 és 18 óra között fogadja ügyfeleit. Mint arról beszámoltunk, Sepsiszentgyörgyön ebben az évben 10 százalékkal csökkentették a magánszemélyek adóját, így aki idejében fizetett tavalyhoz képest, összesen 20 százalékkal kell kevesebbet fizetnie a városkasszába.

Kapcsolódók

Kimaradt?