Eltörölték a kedvezményes cégalapítási korhatárt

Ezentúl korhatár nélkül lehet állami támogatással első kisvállalkozást létesíteni, valamint a 10 ezer eurós állami támogatásra is pályázhat bárki, aki első vállalkozását indítja – tájékoztattak a hírtelevíziók.

A képviselőház szerdán elfogadta azt a törvénytervezetet, amely eltörli a korábbi 35 éves korhatárt, így a programban bárki benyújthatja üzleti tervét, ha rendelkezik a vállalkozás elindításához szükséges pénz felével. A vállalkozói programot 2011-ben indította a kormány, legtöbb 10 ezer eurós támogatást lehet igényelni – pontosított az erdelyfm.ro.

„Az esély azok számára adott, akik nem saját hibájukból veszítik el a munkahelyüket, hanem bizonyos cégek fizetésképtelenné válnak, vagy csődbe mennek és akkor az emberek utcára kerülnek, komoly 20-25 éves régiséggel rendelkező szakemberekre gondolok első sorban-magyarázta Antal István, RMDSZ-es képviselő, az ipar és szolgáltatásokkal megbízott szakbizottság titkára. Hozzátette, most ez a törvény számukra is lehetőséget teremt, nemcsak a 35 éven aluli fiataloknak, hanem bárkinek, aki első vállalkozását szeretné bejegyezni, hogy hasznosítsa azt a tudást, amivel rendelkezik.

A támogatás mellett a programban résztvevők 2-4 alkalmazott után adókedvezményben is részesülnek, emellett 80 ezer eurós hitelt vehetnek fel állami segítséggel. Eddig 13 ezer vállalat indult a pályázat keretében, ezek 26 ezer munkahelyet teremtettek.

Kimaradt?