Antal Lóránt a MIÉRT új elnöke

Antal Lórántot választották meg a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnökévé az ifjúsági szervezet Nagyváradon ülésező tisztújító küldöttgyűlésén. A 150 küldöttből 94 szavazott a székelyudvarhelyi jelöltre és 56-an ellenjelöltjére, Jakab Adorjánra.

Jakab Adorján ismertette elsőként programját a küldöttgyűlés résztvevőinek: „eljött az ideje a harmadik generációs MIÉRT-nek. Ne csak üres szlogenként használjuk a generációváltás fogalmát, hanem engedjük meg a fiataloknak, hogy kezükbe vegyék az irányítást, dolgozzanak és tévedhessenek, mert ebből tanulnak, és ezzel a fejlődéssel lehet valós utánpótlást biztosítani”.

Antal Lóránt bemutatva programját elmondta: „legyen meg az erőnk, a bátorságunk, a víziónk, hogy mi meg tudjuk győzni a fiatalokat, jó a közösségért dolgozni. A változáshoz az első lépés a tükörbe nézés, a felismerés, hogy problémáink vannak, és azokat együtt tudjuk megoldani”.

A szavazást megelőzően Szabó József, a MIÉRT leköszönő elnöke és Jakab Adorján MIÉRT elnökhelyettes beszámolt az elmúlt két év tevékenységéről.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?