DNA

DNA: Mezei továbbra is „polgármesterként viselkedett”

Arra hivatkozva kérte a korrupcióellenes ügyészség (DNA) a marosvásárhelyi táblabíróságtól Mezei János letartóztatását, hogy a gyanúsított a hivatalának gyakorlásától történő eltiltása ellenére „bizonyos helyzetekben polgármesterként viselkedett”.

Ezt Gyergyószentmiklós polgármestere letartóztatásának másnapján közölte a DNA. Az ügyészek azzal érvelnek: bizonyítani tudják, hogy a házi őrizetben lévő politikus „szobafogságából” is irányította az önkormányzatot.

A DNA csütörtöki közleménye szerint a városi tanács Mezei János nyomására hivatalos levélben felkérte a Monturist Kft. főrészvényesét, hogy vegye rá a polgármester feljelentőjét panaszának visszavonására. A kérést a házi őrizetben lévő elöljáró maga szövegezte meg – állítják az ügyészek. A DNA szerint Mezei azzal is vétett a házi őrizet szabályai ellen, hogy elkérette és otthonában megtekintette a főrészvényesnek írt levél elfogadásáról szóló március 16-i tanácsülés videofelvételét.

A DNA végezetül azt is közölte: Gyergyószentmiklós polgármesterét most már nem csak hivatali visszaéléssel és zsarolással, hanem sikkasztással is gyanúsítják. A vád részleteit nem részletezik közleményükben az ügyészek.

Kapcsolódók

Kimaradt?