Letartóztatták Gyergyószentmiklós polgármesterét

Előzetes letartóztatásba került szerda este Gyergyószentmiklós polgármestere. Mezei János eddig háziőrizetben volt, de az ügyészek szerint megszegte a kényszerintézkedés szabályait, ezért került fogdába. Nem tudni még, hogy a politikus mit vétett a szabályok ellen – jelentette tudósítónk. 

Mint ismert, a polgármester ellen hivatali visszaélés és zsarolás indított bűnvádi eljárást a korrupcióellenes ügyészség (DNA). A vizsgálódás a város önkormányzata és Budapest 5. kerületének az önkormányzata által közösen létrehozott Monturist Kft.-vel kapcsolatos, és egy feljelentés alapján indult el.

FRISSÍTÉS: A polgármester előzetes letartóztatását elrendelő ítélet csütörtökön a marosvásárhelyi táblabíróság honlapjára is felkerült, ám ebből sem derül ki, hogy miért volt szükség a kényszerintézkedés szigorítására.

A polgármestert korábban 24 órára őrizetbe vették, majd bírósági felügyelet alá helyezték. Ezt a kényszerintézkedést utóbb házi őrizetre szigorítottákA törvényszék a házi őrizetet elrendelő ítéletében arra figyelmeztette a Mezeit, hogy ha felveszi a kapcsolatot az ügyében érintett személyekkel, a házi őrizetet vizsgálati fogságra változtathatják. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?