Rendet tesznek a Google Play Store soraiban

A Play Store-ban megjelenő tartalmak elég sok kritikát kapnak napjainkban, és úgy fest, hogy végre a Google is rájött arra, hogy ez nincs rendjén. A keresőóriás egy ideje már próbálja erősebben szűrni a kínálatot a színfalak mögött, most pedig újabb lépésekre szánta el magát, hogy javítsa a mobilos játékok választékának általános színvonalát.

A Google szakemberei szerint az szükséges, hogy megfelelően átvizsgálják az újdonságokat, valamint a korhatárok kiszabásánál pontosabban és szigorúbban figyeljék majd a regionális szabályozásokat. A most bevezetett rendszer esetében valamelyest megnő a fejlesztők munkája is. A Google persze nem szeretné feleslegesen terhelni a partnereit, de néhány kötelező kört le kell futni azért, hogy a mostani újítás valóban hatékony legyen.

A jobb korhatárbesorolás biztosítása érdekében a programozóknak különböző kérdőíveket kell majd kitölteniük. Ennek keretében az adott program készítőjének olyan kérdésekre kell majd válaszokat adnia, amelyekből a későbbiekben világosan meg lehet majd határozni, hogy milyen osztályba sorolható az új applikáció.

A Google Play Store nem bízza mostantól a véletlenre, hogy hova sorolódik be egy teljesen új, illetve jelentősebben átalakított applikáció vagy játék. A Google arra kéri a fejlesztőket, hogy a már meglévő applikációikat is soroltassák be egy új rendszernek megfelelően, tehát ezeknél is töltsék ki pontos válaszokkal a szükséges kérdőívet.

Májustól minden egyes új alkalmazásnál és frissítésnél elengedhetetlen lesz a kitöltött kérdőív megléte, enélkül ugyanis semmi nem fog megjelenni a Google Play felületén.

Kapcsolódók

Kimaradt?