Vanghelie államfői segítségre hivatkozott egy beszélgetésen

Klaus Johannis államfő segítségével szerette volna elkerülni a bűnvádi eljárást a hivatali visszaélésért csütörtökön őrizetbe vett Marian Vanghelie. Legalábbis ez derül ki a bukaresti ötödik kerületi polgármester egyik lehallgatott telefonbeszélgetéséből.

A beszélgetés jegyzőkönyvét az a jelentés tartalmazza, amelyre hivatkozva a korrupcióellenes ügyészség a politikus előzetes letartóztatását kérte – írja az Agerpres. Vanghelie a tanúként beidézett Mariana Carla Dinunak győzködte, ne valljon ellene, mert az államfő segítségével amúgy is megúszhatja a bűnvádi eljárást.

A polgármester a telefonbeszélgetésen azt állította: Rareș Bogdan, a Realitatea Tv újságírója révén kapcsolatban áll Klaus Johannisszal, akinek szüksége van rá egy új parlamenti többség kialakításához és a kormány leváltásához.

„Ma este megyek Rareșhez, és beszélek vele, hogy holnap reggel első dolga legyen felkeresni Johannist, érted? Mert én… Én Rareș Bogdanon keresztül tartom a kapcsolatot Johannisszal, akinek szüksége van rám ahhoz, hogy új többséget alakítson ki a szenátusban” – olvasható a jegyzőkönyvben.

Az elnöki hivatal nem szólalt meg az ügyben, Rareș Bogdan azonban a Facebookon oldalán határozottan tagadta, hogy közvetítő szerepet vállalt volna Johannis és Vanghelie között. Az újságíró leszögezte, két hónapja beszélt utoljára a polgármesterrel, és semmi köze nincs a parlamenti erőviszonyok alakulásához.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?