Megvan a kolozsvári ötnyelvű városkapuk nyertes pályamunkája

Alexandru Fleseriu Nicolae tervezőirodája nyerte a kolozsvári ötnyelvű városkapuk tervezésére kiírt pályázatot - tájékoztat Horváth Anna alpolgármester Facebook-oldalán.

A városháza az ötnyelvű városkapukra hivatkozva fellebbezte meg egyebek mellett a kolozsvári törvényszék azon döntését, miszerint ki kell függeszteni a többnyelvű helységnévtáblákat Kolozsvár bejáratainál. A kolozsvári táblabíróság helyt adott a városháza fellebbezésének. 

"A pályáztatással egy újfajta kommunikációs struktúra bevezetése a cél, amelynek sikeresen kell megjelenítenie Kolozsvár multikulturális jellegét, egységes keretet biztosítva a fontosabb eseményekkel kapcsolatos tájékoztatás, valamint a hagyományos üdvözlőszövegek ötnyelvű megjelenítésére" - írja az alpolgármester. A városháza pályázatán második helyezett lett a Made By tervezőcég, a harmadik helyen a Schmidt Arhitectura tervezőcég végzett.

A bírálóbizottság (Ioan Sbârciu, Radu Solovastru, Ligia Subțirica, Ioana Mihaela Agachi, Guttman Szabolcs, Romulus Zamfir, Tudor Giurgiu si Florin Moroșanu) értékelése szerint a nyertes pályamunka ötletes és koherens kommunikációs keretet biztosít a város számára.

A városkapukat a tervek szerint a tordai, a szászfenesi, a kajántói, a bácsi, a szamosfalvi és az apahidai kijáratoknál helyezik el. A nyertes pályázat értéke 72 ezer lej. A befutott csapatot Alexandru Fleseriu Nicolae mellett Péter Eszter építész és Doru Călin Crișan mérnök alkotja. Tizenöt projektet küldtek be a pályázatra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?