Hölgyek ünnepe az Erdélyi Magyar Televízióban

Március 7. és 12. között a Nők Nemzetközi Napjához kapcsolódik az Erdélyi Magyar Televízió néhány magazinműsora. A hölgyek ünnepe alkalmából a Női szeszély, az Üzenet szeretettel, a Hitélet, a Kultúrcsepp és a Trendelő is alkalomhoz illő témákkal jelentkezik, így a divatos, az elragadó, a fitt, az alkotó és a hétköznapi nő is fókuszpontba kerül.

A nőnapi sorozatot a Női szeszély szombat délutáni műsora nyitja. Az igazi nő című rovatban a Lészai család három generációjának női tagjaival beszélget Visky Anna műsorvezető, így Csernátoni Klárával, Lészai Emőkével és Lészai-Kovács Orsolyával ismerkedhetnek meg a nézők. A Férfi szemmel című rovatban a kolozsvári Paprika Rádió férfi műsorvezetői fejtik ki a véleményüket március 8-ról és a nők iránti figyelmességről. A divatos nőben tavaszi virágok és azok gondozása kerülnek terítékre, A fitt nő című rovatban pedig az évszakváltáshoz köthető fáradékonyság leküzdését szorgalmazza a dietetikus. Igazi női témák tehát, nem csak hölgyeknek, szombat délután 18.00 órától az Erdélyi Magyar Televízióban.

Ugyancsak a nőket ünnepli az ETV zenés kívánságműsora, az Üzenet szeretettel is, vasárnap 13.00 órától. Az e heti műsor házigazdája, Barabási Tivadar több különleges meglepetéssel is készül a jeles nap alkalmából. Vendége egy vérbeli művésznő, egy igazi nő lesz: az erdélyi színjátszás egyik nagyasszonyával, Farkas Ibolyával fog beszélgetni. De nem feledkezik meg természetesen az Erdélyi Magyar Televízió női munkatársairól, szerkesztőiről és műsorvezetőiről sem, akiket ez alkalommal névre és napra szólóan fog köszönteni. 

Nők vallanak hétköznapjaikról, célkitűzéseikről, egyszóval az ;letükről a vasárnap délután 17.30-tól kezdődő Hitélet című műsorban. A nagyböjt kapcsán készült magazinban Szabó Éva műsorvezető többek közt Bereczki Silvia segítőnővérrel is beszélgetni fog.  

A hölgyek ünnepe apropóján, a „nők a művészetben, művészet a nőkben” tematikát boncolgatja az Erdélyi Magyar Televízió kulturális műsora is. A március 10-én, kedd este 20.30-tól kezdődő Kultúrcseppben az irodalom, a képzőművészet, a színház és a zene jeles képviselői mesélnek a szebbik nem és a művészet kapcsolatáról – felidézve a színpad, az anyag, a hangszer és az írott szó nem mindennapi női szereplőt.

Az örök nő, a kortalan nő, a mindig nő lesz a következő Trendelő főszereplője. Az Erdélyi Magyar Televízió soron következő életmód magazinja arra keresi a választ, hogy túl a sokadik X-en is, miként őrizheti meg egy nő természetes szépségét és vonzerejét. Miben rejlik egy olyan hölgy titka, aki kortól függetlenül, természetesen, magától értetődően, egész egyszerűen csak elragadó? A válaszokat ezúttal is Suba Zsuzsi várja, március 12-én, csütörtök este 20.00 órai kezdettel.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?