Tavaszi virágok vására a marosvásárhelyi főtéren

Jácint, tulipán, boglárka, ciklámen bő választéka kapható a hagyományos tavaszi virágvásáron, amelynek ez alkalommal is a marosvásárhelyi főtéri park ad helyet. Az érdeklődők vasárnapig nézelődhetnek, vásárolhatnak.

Az élő virágok mellett számtalan színben ponpázó, kézműves technikával készült dísz is található, hűtőmágnesek kisméretű fakanálból és szárított virágból, kukoricaháncsból ötletes ikebana, asztali dísz kerámiából, fából, mohából és száraz virágból készítve, kézműves nyakékek, fülbevalók, karkötők - millió ajándéklehetőség nőnapra. 

A rózsaszín, fehér és piros ciklámenek 12 lejért kaphatók, az eladó azt is elmagyarázza, hogyan kell öntözni, gondját viselni, hogy sokáig tartson, illetve ha már elvirágzott, nem kell kidobni, pihentetés után újból ontja majd virágjait. Ennél már olcsóbb a tulipán, a jácint, vagy a boglárka, amelyeket cserepestől is érdemes tartani a szobában, de akár ki is ültethetők a teraszra, vagy az udvarra.

Az eladók közül többen is elmondták, túlságosan nagy „lökdösődés” nincs a virágokért, de azért folyamatosan jönnek-mennek az emberek, és nem csak nézelődnek, de vásárolnak is. „Azt hiszem, annyira megunta mindenki már a telet, annyira várja a tavaszt, hogy örül a tavaszi virágok látványának is” – magyarázta az egyik eladó hölgy, aki szívesen mutogatta áruját, használati utasítást, tanácsot is adott minden virághoz, melyiket hol és hogyan érdemes tartani, mennyit kell öntözni.

A kukoricaháncsot feldolgozzák, megszínezik és különféle díszeket készítenek belőlük. Eladójuk elmondta, saját ötlet, saját technika, saját találmány, ami a vásáron látható, egyedi darabok és „nem is drágák”. Valóban 5-6 lejért szép kézműves, tavaszias dísz vásárolható. 

Kimaradt?