Így hódítják meg az netet a mobiltelefonok

Míg egy korábbi anyagunkban azt részleteztük, hogyan alakult az internetfelhasználók száma egy év alatt, és milyen eszközök segítségével kapcsolódunk a világhálóra, a We Are Social felmérései alapján most kifejezetten a mobiltelefonokra koncentrálunk.

Mint azt az alábbi ábra mutatja, a tévhitek ellenére nem dominálnak az okostelefonok. A középkategóriás telefonként – angolul feature-phone – megnevezett eszközök meghatározása, bár homályos, úgy definiálható legegyszerűbben, hogy minden, ami nem okostelefon:

Az tisztán kimutatható, hogy a mobiltelefonok egyre fontosabbak a mindennapos internetezésben, mégis meglepő, hogyan fejlődött ez az elmúlt néhány évben:

Az alábbi ábrán az látható, hogyan oszlik meg a különböző, egymással vetekedő operációs rendszerek közt a népszerűség. Bár csak a két legnagyobb riválist vették figyelembe, ez az arány is beszédes lehet tekintettel arra, hogy az iOS egyetlen márkájú telefonon fut, és a Safari böngészőt támogatja, az Android azonban megannyi készülék számára elérhető, és számos böngésző program letölthető rá:

(Címlapi képünk forrása: businessinsider.com)

Kapcsolódók

Kimaradt?