Így internetezik most a világ (INFOGRAFIKA)

A We Are Social honlapja globális felmérést közölt 2015 első hónapjáról a különböző világrészek internetes aktivitását vizsgálva. Első írásunkban azt mutatjuk meg, hogyan gyarapodott a felhasználók száma világszerte, és miként alakult a mobiltelefonnal internetezők aránya.

Mint az első ábrán látható, egy év alatt 21 százalékos növekedés állt be az aktív internet-felhasználók körében, ez több mint félmilliárd új ember csatlakozását jelenti a világhálóra. A mobilfelhasználók száma mindössze 5 százalékos növekedést mutatott, de még így is 600 millió emberrel több használ telefonokat, mint ahányan böngészik a webet.

Az alábbi ábra azt mutatja meg, hogyan változik a világ különböző részein az internetezők, a közösségi hálókat használók és a mobiltelefon-használók száma.

 

Az internetes forgalom 62 százalékát továbbra is a "hagyományos" eszközökön bonyolítjuk le, a laptopok és asztali számítógépek tehát még előnyt élveznek, bár egy év alatt 12 százalékot veszítettek. A mobiltelefonok feltörekvőben, 31 százalékot kaptak idén, a tavalyi mutatóhoz képest 39 százalékkal erősödtek. A táblagépek használata 17 százalékkal emelkedett a tavalyi számokhoz képest, most 7 százalékon állnak. Egyéb eszközök mindösze 0,1 százalékot kaptak.

(Címlapi képünk forrása: english.vov.vn)

Kimaradt?