Băsescu miatt nem ébredhet felesége mellett Klaus Johannis

"Nagyon nehéz Nagyszeben és Bukarest között ingázni, de egyelőre nincs más lehetőségem. Majd ha lesz egy lakásunk, akkor a fővárosba költözöm, de egyelőre ott nincs hol laknom” – vallotta be Carmen Johannis, az államfő felesége.

Ennek a fonák helyzetnek az okozója Traian Băsescu, aki még nem költözött ki az elnöki rezidenciául szolgáló Vila Lac 3-ból. A volt államfő a héten arra hivatkozva kért megértést utódjától, hogy még nem újították fel az ő lakhelyéül szolgáló protokollházat. Johannist ideiglenesen a Vila Lac 2-ben helyezték el. 

Carmen Johannis időközben továbbra is egy nagyszebeni középiskolában tanít angolt, és csak hébe-hóba vesz részt férje mellett protokolleseményeken. Elkisérte például csütörtökön férjét Németországba, ahol fogadta őket Joachim Gauck államfő és Angela Merkel kancellár, este pedig részt vettek a berlini román nagykövetségen tiszteletükre szervezett fogadáson. Itt mondta el, hogy first lady-ként tanügyi és tehetséggondozói projektekben szeretne szerepet vállalni a jövőben. „Szeretnék tanárként is dolgozni, legalább félállásban” – tette hozzá.

Carmen Johannis szerint államelnök-feleségnek lenni „érdekes, de nehéz” szerep, amit még tanul. A németországi látogatásról csak jókat mondott, és azt is elárulta, azért nem kísérte el a férjét Moldovai Köztársaságba, mert „nem volt miért” és amúgy is órai voltak a nagyszebeni iskolában. Kérdésre válaszolva elmondta: berlini látogatásuk során nem volt alkalma találkozni a Németországban élő anyósával és apósával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?