Carmen Johannis, Románia "first lady"-je

Az elmúlt hetekben sokat cikkezett Klaus Johannisról, azt azonban kevesen tudják, ki a hölgy, aki mögötte áll, és aki mostantól Románia „first lady”-je. Ennek jártunk utána.

Carmen Johannis november másodikán töltötte be 54. évét, férjével idén ünneplik házasságuk 25. évfordulóját. Miután egymásba szerettek, hét évnek kellett eltelnie, hogy megházasodjanak. Ennek kapcsán Klaus Johannis azt nyilatkozta korábban: „ha találkozik két ember, akik tetszenek egymásnak és megértik a másikat, a többi nem fontos”. A megválasztott államfő azt is elmondta, a feleségén múlt, hogy a családjával együtt emigrál-e a kilencvenes években.

Az ország következő "First Lady"-je a nagyszebeni „Gheorghe Lăzar” Főgimmnáziumban tanít angolt, az intézmény a város egyik legjobb iskolája. A vedeteblog.com szerint a hölgy minden nyilvános eseményen vonzza a tekinteteket, ugyanakkor jó viszonyt ápol a leköszönő államfő nejével, Maria Băsescuval, akivel több ízben is megjelent 2007-ben, amikor Nagyszeben Európa Kulturális Fővárosa volt.

Hogy a Johannis házaspárt mennyire kedvelik, azt az alábbi videó is mutatja, amelyen a leendő államfő feleségét a diákjai a „We are the champions” eléneklésével fogadták hétfőn, férje győzelmének másnapján.

https://www.youtube.com/watch?v=qzO2eQki6w4

Carmen Johannis osztályfőnők kilencedikes diákjai három üzenetet is felírtak a táblára:" Klaus Johannis președinte" (K. J. elnök), "Santa Klaus is coming to Cotroceni" (Santa Klaus Cotroceni-be megy) és "Ține minte 3 cuvinte: Klaus Johannis președinte" (Jegyezz meg három szót: K. J. államelnök).

Kapcsolódók

Kimaradt?