Ezért nem elérhető egyes telefonokon a Lollipop

Az Android 5.0 Lollipop már nem tegnap mutatkozott be, azonban sajnos még mindig csak alig érhető el a robotos rendszert futtató készülékekre.

Igaz, hogy egyes gyártók már novemberben elkezdték kiadni a legújabb rendszert, de a nyalókás Android a legtöbb készülékre a mai napig nem érhető el, és amelyikre mégis, ott is csak bizonyos országokban.

A Google mobil operációs rendszerének az egyik legnagyobb baja az, hogy nagyon töredezett platformként van jelen; mivel minden egyes új verziót rengeteg időbe telik eljuttatni az okostelefonokra és a táblagépekre világszerte. A Lollipop nemrég még a statisztikákon sem jelent meg, de a legutóbbiak is csupán 1,6 százalékra tették a piaci részesedését. Mindez nem csak a felhasználókat idegesíti, hanem az appok fejlesztőit is, akiknek így az alkalmazásaikkal az Android több verzióját is ki kell szolgálniuk. 

Amikor a Google elkészíti egy új verzióját a mobilos rendszerének, akkor egy nyilvános kiadás következik. Ez azt jelenti, hogy a rendszer forráskódját közzéteszik az Android Open Source Project számára, ami általában egybekötődik a következő Nexus készülék bemutatójával. 

A nyilvános közzététel után a mobilok gyártói is elkezdik teszteli a rendszert, együtt a telekomszolgáltatókkal és más cégekkel. A folyamat régiónként változik, de ha végeztek, a felhasználók megkapják a frissítést. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?