Korszerű szabadidőközpont létesül Kommandón

A Kovászna megyei önkormányzat idén 6 millió lejt szán a kommandói tábor újjáépítésére. A tervek szerint két nagyobb ingatlant építenek, amelyekben télen és nyáron is mintegy 60 diák táborozhat.

A Kovászna megyei önkormányzat még 2009-ben kapta meg a kommandói, zabolai, uzonkai és bodzakrasznai iskolai táborokat a Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóságtól, mivel az állami intézménynek nem volt pénze a felújításra és működtetésre. A háromszéki önkormányzat az alárendeltségébe tartozó Művészeti és Népiskola kezelésébe utalta a régi iskolai táborokat.

Tavaly sikerült felújítani a zabolai Csipkés tábort, idén pedig a kommandói tábor teljes felújítása kezdődik el, mondta Tamás Sándor tanácselnök. Hozzátette, hogy az elmúlt évben sikerült rendezni a kommandói tábor területének tulajdonjogát, az ott lévő épületek viszont használhatatlanok.

Kommandó Kovászna megye legmagasabb pontján, 1700 méteren fekszik. Kovászna fürdővároshoz való közelsége miatt is népszerű a turisták körében. Gáj Nándor, a Művészeti és Népiskola igazgatója elmondta: olyan korszerű szabadidős létesítményt építenek, amely télen és nyáron egyaránt használható lesz akár sporttáborok számára is.

A megyei önkormányzat birtokában lévő uzonkai és bodzakrasznai táborok tönkrementek, hatalmas összegekből kell majd azokat újjáépíteni. A besenyői tábort korábban 2 millió lejből újították fel, ez az ország egyik legkorszerűbb hegyvidéki iskolai tábora, amely továbbra is az Ifjúsági és Sportminisztérium tulajdonában van. 

Kapcsolódók

Kimaradt?