Pár kattintásért két gigabájtot kapunk a Googletől

Most duplán jól jár, aki egyetlen percet fordít Google-fiókja biztonsági beállításainak végigkattintgatására: nehezebben törik majd fel a fiókját és még +2 GB tárhelyet is kap a Google-től – írja a HVG.

A legbonyolultabb esetben is maximum két percet vesz igénybe, hogy ellenőrizze valaki Google-fiókjának biztonsági beállításait. Ehhez ide kell kattintani, majd a Google oldalára jutva megadni a jelszót, ezután pedig ellenőrizni a kiírt tételeket.

Elsőként elérhetőségeink megadását/jóváhagyását kéri a Google, ami egy telefonszámot és egy biztonsági emailcímet jelent. Ez utóbbinál értelemszerűen nem lehet gmailes címet megadni, ide ugyanis éppen akkor küld levelet a Google, ha valamilyen problémát észlel a Gmail-fiókunkkal.

Ezután a legutóbbi bejelentkezéseinket mutatja a Google, városok szintjén. Továbblépve azon alkalmazások listája következik, melyeket valamilyen adatcsere okán korábban összekapcsoltunk Google-fiókunkkal. Ha valamelyik program neve nem ismerős, egyszerűen csak az adott sorban lévő "Eltávolítás" gombra kell kattintani.

A biztonsági beállítások felülvizsgálatára természetesen bármikor van lehetőség, de aki február 17-éig megteszi mindezt, annak február 28-án 2 gigával toldják meg az egyébként 25 gigás ingyenes tárhelyét a Google Drive-on. Erről a bővítés napján emailes értesítést is küldenek.

Ezután már csak az egyes alkalmazásokhoz rendelt különjelszavak, illetve a kétlépcsős azonosítás beállításainak ellenőrzése van hátra – ez utóbbi kifejezetten hasznos, idegen számítógépen történő bejelentkezéskor nem csak jelszavunkat, hanem egy telefonunkra küldött kódot is kér majd a rendszer, így hiába tudja más a jelszót, ha nincs nála a telefonunk. Ha ez kész, már vége is a biztonsági felülvizsgálatnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?