Zseniális új funkció jelent meg a YouTube-n

Ki ne érezte volna már úgy egy-egy videó nézése közben, hogy szívesen nézőpontot váltana, és megnézné más kameraállásból is az adott helyzetet. A YouTube-on már lehetőség van erre, alább ki is próbálhatja – írja a HVG.

A többnézetes videó gyártói oldalon némi többletmunkával jár, viszont a youtube-ozó felhasználó érdekes élményben részesülhet. Ha nem tetszik a készítők által éppen alkalmazott nézőpont, egyszerűen át lehet váltani egy másik, érdekesebbre.

Az új funkciót jelenleg egyetlen videón lehet tesztelni: Madilyn Bailey énekesnő élő fellépése közben. Aki ide kattintva előhívja a videót, leokézza a figyelmeztetést, majd vár egy kicsit, amíg a tartalom betöltődik, annak érdekes élményben lehet része: úgy fogja érezni magát, mintha ő lenne a felvétel rendezője.

A fellépést négy kameraállásból rögzítették, ezek között az egérrel, kicsit kényelmesebben a billentyűzet jobbra-balra nyilaival, profi módon pedig az 1-2-3-4 billentyűk nyomkodásával lehet váltogatni. Érdemes kipróbálni, tényleg látványos.

Bár a lehetőség jelenleg csak a fenti videónál elérhető, a YouTube már várja azok jelentkezését, akik segítenek tesztelni az új funkciót, és hajlandók ennek megfelelően feltölteni videójukat.

Kimaradt?