Többnyelvű helységnévtáblák Kolozsváron: te már aláírtad?

Facebookon üzent Szőcs Izabella jogi tanácsadó azoknak a kolozsváriaknak, akik még nem írták alá a kolozsvári többnyelvű helységnévtáblákat támogató listát.

„Kedves Ismerőseim! Tekintetbe véve, hogy közeleg A Per időpontja, HOLNAP DÉLUTÁNIG (szerda dálutánig – szerk. megj.) kérlek vigyétek be az íveket a KMDSZ/Igen Tessék! irodájába, a Bulgakovba, a Krajcárba, az Insomniába, vagy írjatok egy üzenetet nekem, és elmegyek értük. Természetesen aki még nem írta alá, annak holnap délutánig lehetősége van ezt megtenni. Köszi szépen előre is!” – olvasható Szőcs Izabella Facebook-üzenétben. A per csütörtökön kezdődik. 

Mint arról már beszámoltunk, miután a European Committee Human Right Hungarians Central Europe Alapítvány első fokon megnyerte a kolozsvári többnyelvű helységnévtáblák perét, és Emil Boc polgármester megtámadta a döntést arra hivatkozva, hogy a kolozsvári magyarok nem feltétlenül támogatják ezt az ügyet, a perben önkéntes jogi tanácsadóként résztvevő Szőcs Izabella aláírásgyűjtési akcióba kezdett. Azt szeretnék ezzel bizonyítani, hogy a város lakóit igenis érdekli a helységnévtábla kérdése.

"A szépen megindokolt jogi válaszok mellett hatásos, ha aláírásgyűjtésbe kezdünk" - mondta el korábban a maszol.ro-nak a jogi tanácsadó. Legalább ötezer ember támogatására számítanak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?