A húsz év feletti kritikus kolozsváriak máshol forgatják tovább a Bibliát

Kolozsvár központjában lelt új otthonra a Húszplusz közösség, amely egyetem után a kincses városban maradt fiatal felnőttnek szervez már 2007 óta heti rendszerességű találkozásokat, hogy számukra aktuális témákról beszélgessenek a Biblia alapján, megkérdőjelezve a sablonválaszokat, és merészen újakat keresve.

„Nem szeretjük a farzsebből előhúzott válaszokat, azt a hozzáállást, hogy a kérdést még nem is értjük, de rávágjuk, hogy Jézus a válasz” - mondja Szabó Ágota, aki oszlopos tagja a közösségnek. Épp ezért a Húszplusz alkalmaira olyan előadókat kérnek fel a körben ülős beszélgetés gondolatébresztő felvezetésére, akik hitéletükben szintén nem akarják megspórolni egy-egy kérdés kínjait, akik attól hitelesek, hogy megharcolnak a válaszokért. Ugyanakkor a fiatalok közül is bárki jelentkezhet bevezetőt tartani, ha valamilyen téma különösebben foglalkoztatja, és szeretné olyan közösségben megvitatni, ahol különböző hátterű (más-más végzettségű, élethelyzetű, lelkiségű) keresztény emberek álarcok nélkül reagálnak.

A Húszplusz eddig a Bulgária-telepen tartotta alkalmait, februártól pedig beköltözött a Bocskai tér 15. szám alá, a Kolozsvári Főiskolás Keresztyén Egyesület (FIKE) székhelyére. Új otthonukban február 2-án a FIKE lelkipásztora köszönti őket, a klisékből mindig kirángatni igyekvő Dávid István református egyetemi lelkész Jesus Radiation címmel tart bevezetőt. Február 9-én az angyalok utáni nyomozásban segít Visky Péter tóközi református lelkész.

A Húszplusz nyáron tábort és ősszel konferenciát is szervez, idén októberben kerül sor a 10. Húszplusz Konferenciára. A társaság hitmélyítő, bibliaóra-stílusú alkalmak mellett imaközösségre és játékestre is rendszeresen összegyűl.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?